Veelgestelde vragen

Welke dekking kan ik kiezen?

WA dekking
De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is verplicht voor alle voertuigen die zich zelfstandig voort kunnen bewegen.
De WA verzekering vergoedt de schade die je met je bestelwagen toebrengt bij de tegenpartij, als je aansprakelijk bent voor de schade. Schade aan je eigen auto is niet verzekerd.

WA + beperkt casco dekking
Een andere benaming voor deze dekking is WA + Mini casco, of WA plus. Naast de WA dekking ben je ook verzekerd voor schade aan je eigen auto als gevolg van in de polisvoorwaarden met name genoemde gebeurtenissen zoals brand, blikseminslag en storm- en hagelschade, diefstal en inbraak en ruitbreuk, joyriding en botsing met loslopende dieren en vogels.

WA + Casco dekking
Een andere benaming voor deze dekking is all risk verzekering. Je bent, naast de WA dekking ook verzekerd tegen alle van buiten komende onheilen. Dus ook voor schade aan je eigen auto als je door eigen schuld bij een ongeval betrokken raakt.
Slijtage en eigen gebrek zijn hierbij niet inbegrepen.

Aanvullende modules

Bij je bestelautoverzekering kunt je aanvullende modules afsluiten. Deze modules kun je uitsluitend samen met een schadeverzekering afsluiten.

Ongevallenverzekering inzittenden (OVI)
De OVI keert vaste bedragen uit bij overlijden of blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval met het verzekerde voertuig. De dekking geldt voor de chauffeur en voor de passagiers. De OVI biedt geen dekking voor wedstrijden, taxi en lesauto’s. De dekking vervalt ook als de chauffeur het voertuig niet mag besturen wegens bijvoorbeeld drank- of drugsgebruik of een ontzegging heeft van de rijbevoegdheid.

Schadeverzekering inzittenden (SVI)
De SVI is een extra dekking die de gevolgschade voor bestuurder en passagiers dekt tot een bepaald bedrag, meestal € 1.000.000,- na een ongeval met het verzekerde voertuig. De dekking omvat zowel letselschade als schade aan bezittingen van de bestuurder of passagiers en gevolgschade. 

Verhaalsrechtsbijstand
De verhaalsrechtsbijstandsverzekering biedt rechtsbijstand wanneer u schade of letsel oploopt door een ongeval met het verzekerde voertuig. Deze verzekering biedt juridische hulp bij het verhalen van de schade op de tegenpartij.

Pechhulp
Pechhulp biedt hulp bij pech onderweg. Je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden: met buitenland dekking en met eigen woonplaats service. Als je auto niet tijdig gerepareerd kan worden biedt de verzekering een vervangende auto of overnachting.

Wil je direct telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Bel ons of stuur ons een bericht.
Verzekering afsluiten via de website

3 eenvoudige stappen en we zijn vertrokken.

Bereken je premie

Bel ons, dan regelen wij het

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8 - 17 uur.

088 730 3636