Bestelautoverzekering

In slechts 3 stappen berekent u een premie voor uw bestelautoverzekering en vergelijkt u deze met andere aanbieders. ✓ Tot 80% korting

Premie berekenen

1
Vul je kenteken in en vergelijk
2
Kies de beste bestelautoverzekering
3
Kies je (optionele) aanvullende dekking
4
Controleer, bevestig en geregeld!
1
Vul je kenteken in en vergelijk
2
Kies de beste bestelautoverzekering
3
Kies je (optionele) aanvullende dekking
4
Controleer, bevestig en geregeld!
bestelautoverzekering
Jouw bestelautoverzekering, binnen vijf minuten geregeld.

Bestelautoverzekering nodig? Kies voor de specialist!

Je bent ondernemer en hebt een bestelauto gekocht. Je bent op zoek naar een goede en goedkope bestelautoverzekering maar wilt er niet teveel tijd aan besteden. In één oogopslag kunnen kiezen uit de mogelijkheden die de markt voor bestelautoverzekeringen je biedt. Bij 123bestelautoverzekering ben je dan aan het juiste adres. Op deze pagina vertellen we je kort waar je bij het selecteren van een bestelautoverzekering op moet letten.

Wil je liever telefonisch jouw bestelautoverzekering afsluiten of heb je vragen?

Bel ons of stuur ons een bericht.
Bestelautoverzekering afsluiten via de website

Binnen vijf minuten de scherpste premie.

Bereken je premie

Bel ons, dan regelen wij het

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8:30 - 17:30 uur.

088 730 3636

Wat bepaalt de premie voor je bestelautoverzekering?

  • Het treingewicht van de bestelauto.
  • Het bouwjaar
  • De cataloguswaarde of dagwaarde
  • Verrekening van BTW en BPM
  • De leeftijd en het aantal schadevrije jaren van de bestuurder
  • Het aantal kilometers dat je rijdt en het type gebruik

De BTW en BPM hoef je als ondernemer niet op te nemen in de cataloguswaarde van je bestelautoverzekering. In onze premievergelijking houden wij hier al rekening mee. Bij aanschaf van een nieuwe bestelauto ben je vrijgesteld van de betaling van de BPM. De BTW betaal je bij de dealer en verreken je in de kwartaalaangifte van je omzetbelasting.

Goed om te weten

Op onze website vind je veel informatie over bestelautoverzekeringen en in een paar minuten kun je je bestelauto goedkoop bij ons verzekeren. Wij willen graag dat je voordat je een verzekering bij ons afsluit de belangrijke informatie hebt gelezen. Daarom informeren wij je hier over de looptijd van een bestelautoverzekering, hoe schadevrije jaren werken en over het gemak van onze PolisCheck.

Hieronder vind je meer informatie over de verschillende bestelautoverzekering.

WA-Bestelautoverzekering

WA-Beperkt Casco Bestelautoverzekering

WA-Casco Bestelautoverzekering

De looptijd van je verzekering

14 dagen bedenktijd en een contractduur van één jaar.

Als je een verzekering afsluit via onze website heb je 14 dagen bedenktijd. Een aanvraag kan dus binnen 14 dagen geannuleerd worden. Let op! Je bent dan ook niet verzekerd geweest.

De contracttermijn van een bestelautoverzekering is standaard één jaar. Na verloop van het eerste contractjaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van één maand. 

Lees meer
Jaarlijkse PolisCheck

Wij houden je bedrijfsautoverzekering up to date.

Is de polis opgemaakt? In dat geval is het fijn te weten dat je bedrijfsautoverzekering te allen tijde up to date is, toch? Daarom voeren wij jaarlijks, rond de vervaldatum, de PolisCheck uit om na te gaan of de verzekering nog steeds aansluit op je wensen. En misschien nog belangrijker, of je nog de juiste premie betaalt. Is dit niet het geval, dan sturen wij je een nieuw premievoorstel per e-mail.

Lees meer
Schadevrije jaren en Roy-data

Korting op je premie door schadevrij te rijden.

Door schadevrij te rijden bouw je schadevrije jaren en bonus/malus korting op. Ieder jaar dat je schadevrij rijdt, levert één schadevrije jaar op. De schadevrije jaren worden per verzekering opgebouwd en kunnen maar voor één verzekering worden gebruikt. Na beëindiging van een motorrijtuigenverzekering plaatst de oude verzekeraar het aantal opgebouwde schadevrije jaren in Roy-Data, waarna de nieuwe verzekeraar de schadevrije jaren in gebruik kan nemen voor een nieuwe verzekering. 

Lees meer
"Bekwaam en snel behulpzaam"
10
- Caspar
"Good"
9
- Mouaz
"Ik ben snel en goed geholpen"
10
- Stanimir

Kies het juiste gebruik voor je bestelautoverzekering

Het gebruik van de bestelauto is bij de keuze voor de juiste bestelautoverzekering van belang. Of je de bestelauto nu als timmerman, installateur, (groot)handelaar, horeca- of transportondernemer gebruikt maakt verschil. Denk ook aan de inrichting van de bestelauto, de bestickering, eigen gereedschappen en andere kostbare lading die je vervoert en ga zo maar door.

De bestelautoverzekering is primair bedoelt voor bestelauto’s die worden gebruikt voor het vervoer van eigen goederen voor je bedrijf. Denk hierbij aan je eigen gereedschappen en materialen voor een klus of de goederen die je als (groot)handelaar aflevert bij klanten. 

Dekkingen en verzekeraars voor de bestelautoverzekering

Bij een bestelautoverzekering via 123 heb je de mogelijkheid om te kiezen uit een drietal basisdekkingen. WA, WA-Beperkt Casco (WA+) en WA-Casco (Allrisk). Voor een uitgebreide toelichting en wanneer welke dekking te kiezen verwijzen wij je naar ons uitgebreide dekkingsoverzicht.

De verzekeraars die wij voor je bestelautoverzekering vergelijken zijn Allianz, Amlin, ASR, Avero Achmea, Nationale-Nederlanden en Reaal. Dit zijn de toonaangevende verzekeraars in Nederland op het gebied van de bestelautoverzekering. Hiermee heb je in één oogopslag een duidelijk overzicht van de actuele premies voor je bestelauto.

Vergelijk in 4 eenvoudige stappen de aanbieders van de goedkope bestelautoverzekering met elkaar. Vul je kenteken in en wij halen alle gegevens voor je op, of vul zelf de autogegevens in. Vervolgens kun je de meest relevante verzekeringen voor jou zien. Maak je keuze en voeg optionele aanvullende dekkingen toe. In de laatste stap controleer je alles nog eens en na het bevestigen is alles geregeld. Vaak krijg je direct voorlopige dekking en kun je direct de weg op.

Bestelautoverzekeringen afsluiten

bestelautoverzekering
Handig: telefonisch je bestelautoverzekering afsluiten, elke werkdag tussen 8.30 en 17.30 uur.