Bestelautoverzekering

In slechts 3 stappen bereken je de premie voor je bestelautoverzekering en vergelijk je deze met andere aanbieders ✓ Tot 80% korting

Premie berekenen

1
Vul je kenteken in en vergelijk
2
Kies de beste bestelautoverzekering
3
Kies je (optionele) aanvullende dekking
4
Controleer, bevestig en geregeld!
1
Vul je kenteken in en vergelijk
2
Kies de beste bestelautoverzekering
3
Kies je (optionele) aanvullende dekking
4
Controleer, bevestig en geregeld!
bestelauto
Jouw bestelautoverzekering, binnen vijf minuten geregeld.

Bestelauto verzekeren? Kies voor de specialist!

Je bent ondernemer en hebt een bestelauto gekocht. Je wilt je bestelauto verzekeren, maar hier niet te veel tijd aan besteden. Je wilt in één oogopslag kunnen kiezen uit de mogelijkheden die de markt voor bestelautoverzekeringen je biedt. Hiervoor ben je bij 123bestelautoverzekering dan aan het juiste adres.

Wil je liever telefonisch jouw bestelauto verzekeren of heb je vragen?

Bel ons of stuur ons een bericht.
Bestelautoverzekering afsluiten via de website

Binnen vijf minuten de scherpste premie.

Bereken je premie

Bel ons, dan regelen wij het

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8:30 - 17:30 uur.

088 688 3737

Je bestelauto op de juiste manier verzekeren 

WA dekking - De meest gekozen dekking voor de bestelauto ouder dan 10 jaar. De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is verplicht voor iedere bestelauto en vergoedt de schade die je met de bestelauto toebrengt bij de tegenpartij. Schade aan je eigen bestelauto is hiermee niet gedekt.

WA-Beperkt Casco dekking - Wil je je bestelauto ook verzekeren tegen de risico's van brand, blikseminslag, storm, hagel, diefstal, inbraak en ruitbreuk? Kies dan voor de WA-Beperkt Casco dekking. Dit is de meest gangbare dekking voor bestelauto’s tussen de 6 en 10 jaar oud.

WA-Casco dekking - Als je je nieuwe of jong gebruikte bestelauto wil verzekeren kies dan voor de WA-Casco dekking. In aanvulling op de WA-Beperkt Casco dekking ben je ook verzekerd voor schade bij een aanrijding door eigen schuld ontstaan en vandalisme. 

Dekkingsoverzicht verzekeringen

Goed om te weten

Op onze website vind je veel informatie over de bestelautoverzekering en in een paar minuten kun je je bestelauto goedkoop bij ons verzekeren. Wij willen graag dat je voordat je een verzekering bij ons afsluit de belangrijke informatie hebt gelezen. Daarom informeren wij je hier over de looptijd van een bestelautoverzekering, hoe schadevrije jaren werken en over het gemak van onze PolisCheck.

Execution Only

Wij ondersteunen je graag via onze website bij het verzekeren van je bestelauto. De keuze voor de basisdekking, eventuele aanvullende dekkingen, het doornemen en begrijpen van de polisvoorwaarden en de correcte beantwoording van de gestelde vragen zijn je eigen verantwoordelijkheid. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die je ondervindt als gevolg van foutieve keuzes die je tijdens het afsluiten van je bestelautoverzekering hebt gemaakt. Wil je advies tijdens het verzekeren van je bestelauto via onze website? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag. 

De looptijd van je verzekering

14 dagen bedenktijd en een contractduur van één jaar.

Als je een verzekering afsluit via onze website heb je 14 dagen bedenktijd. Een aanvraag kan dus binnen 14 dagen geannuleerd worden. Let op! Je bent dan ook niet verzekerd geweest.

De contracttermijn van een bestelautoverzekering is standaard één jaar. Na verloop van het eerste contractjaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van één maand. 

Lees meer
Jaarlijkse PolisCheck

Wij houden je bedrijfsautoverzekering up to date.

Is de polis opgemaakt? In dat geval is het fijn te weten dat je bedrijfsautoverzekering te allen tijde up to date is, toch? Daarom voeren wij jaarlijks, rond de vervaldatum, de PolisCheck uit om na te gaan of de verzekering nog steeds aansluit op je wensen. En misschien nog belangrijker, of je nog de juiste premie betaalt. Is dit niet het geval, dan sturen wij je een nieuw premievoorstel per e-mail.

Lees meer
Schadevrije jaren en Roy-data

Korting op je premie door schadevrij te rijden.

Door schadevrij te rijden bouw je schadevrije jaren en bonus/malus korting op. Ieder jaar dat je schadevrij rijdt, levert één schadevrije jaar op. De schadevrije jaren worden per verzekering opgebouwd en kunnen maar voor één verzekering worden gebruikt. Na beëindiging van een motorrijtuigenverzekering plaatst de oude verzekeraar het aantal opgebouwde schadevrije jaren in Roy-Data, waarna de nieuwe verzekeraar de schadevrije jaren in gebruik kan nemen voor een nieuwe verzekering. 

Lees meer
"Met het overstappen van verzekering invb met andere auto"
10
- Albert Ras
"zeer goede service, goed contact, snelle reactie op berichten, naast de bestelwagenverzekering nog vele andere opties, zeer gunstige prijzen, raad ik aan"
10
- rafal
"Snelle afhandeling ik ben tevreden"
10
- Hassan
bestelauto verzekeren

Het gebruik van je bestelauto

Het gebruik van de bestelauto is bij de keuze voor de juiste bestelautoverzekering van belang. Of je de bestelauto als timmerman, installateur, (groot)handelaar, horeca- of koeriersdienst gebruikt maakt verschil. Denk ook aan de inrichting van de bestelauto, de bestickering, eigen gereedschappen en andere kostbare lading die je vervoert en ga zo maar door.

De bestelautoverzekering is primair bedoeld voor bestelauto’s die worden gebruikt voor het vervoer van eigen goederen voor je bedrijf. Denk hierbij aan je eigen gereedschappen en materialen voor een klus of de goederen die je als (groot)handelaar aflevert bij klanten. 

Schadeverzekering voor inzittenden

De schadeverzekering voor inzittenden is de belangrijkste aanvullende module waarmee je je bestelautoverzekering kunt uitbreiden. Deze verzekering biedt dekking voor schade die jij als bestuurder van de bestelauto oploopt als gevolg van een ongeval. Denk hierbij aan letselschade, gemiste inkomsten doordat je een langere periode niet kunt werken, medische kosten en smartengeld. Het verzekerd bedrag bedraagt € 1.000.000.

Eigen vervoerverzekering

De meeste bestelauto's zijn voorzien van een grote laadruimte om gereedschappen en materialen te vervoeren. Er wordt vaak vanuit de bestelauto gewerkt en het is niet praktisch om na werktijd de hele bestelauto leeg te halen. Zonder eigen vervoerverzekering zijn de spullen in je bus niet verzekerd. Wordt er ingebroken of gaan je spullen in de bus door brand verloren? Dan sta je met lege handen. Daarom adviseren wij ondernemers een eigen vervoerverzekering als aanvullende module op de bestelautoverzekering af te sluiten. 

Rechtsbijstand voor je bestelauto

Verzeker je van professionele ondersteuning bij juridische kwesties die te maken hebben met:

  • deelname aan het verkeer met de verzekerde bestelauto, eventueel met gekoppelde aanhanger of caravan;
  • de aankoop, verkoop, het onderhoud of de reparatie van de bestelauto gedurende de looptijd van de verzekering;
  • het verhalen van schade aan de auto, ook als de oorzaak niet te maken heeft met deelname aan het verkeer.

De uitgebreide motorrijtuigenrechtsbijstandverzekering kun je afsluiten in aanvulling op de gratis verhaalservice die wij aanbieden in het Alpina Servicepakket.

Besparen op je bestelautoverzekering? 

Er zijn verschillende manieren om te besparen op je bestelautoverzekering. Hieronder een aantal tips voor het goedkoop verzekeren van je bestelauto.

  • Kies de juiste dekking die past bij het bouwjaar van de bestelauto en je financiële mogelijkheden.
  • Verhoog het eigen risico voor de (beperkt) Casco dekking en bespaar tot maximaal  25% op de premie.
  • Heb je meer dan één bestelauto? Verzeker de bestelauto's bij dezelfde verzekeraar zodat je je opgebouwde schadevrije jaren zo optimaal mogelijk in kan zetten.
  • Breid je bestelautoverzekering alleen uit met aanvullende modules als de motorrijtuigenrechtsbijstand of pechhulpverlening als je deze echt nodig hebt. Je hebt deze modules veelal niet nodig als je al een zakelijke rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten of bijvoorbeeld een abonnement op de Wegenwacht (voor de zaak) via de ANWB hebt.

Juist bij schade staan wij voor klaar

Je kunt bij ons heel eenvoudig en goedkoop een bestelautoverzekering afsluiten. Maar wat heb je aan een lage premie als je bij schade niet goed wordt geholpen? Bij ons profiteer je van de Alpina Schadeverhaalsservice. Wij zijn:

  • ervaren op het gebied van schadebehandeling en het verhalen van niet-verzekerde schades op een aansprakelijke tegenpartij;
  • goed telefonisch bereikbaar. Bij ons geen lange wachtrijen en direct een schadebehandelaar aan de lijn die jouw dossier kent;
  • actief in de  opvolging van jouw schadedossier. Wij willen de schade zo snel mogelijk verhalen en onze strakke agendering zorgt ervoor dat de verzekeraar of tegenpartij op tijd reageert zonder dat jij hier omkijken naar hebt.

Waar kunnen wij je bestelauto verzekeren?

De verzekeraars die wij voor je bestelautoverzekering vergelijken zijn Allianz, Amlin, ASR, Avero Achmea en Nationale-Nederlanden. Dit zijn de toonaangevende verzekeraars in Nederland op het gebied van de bestelautoverzekering. Hiermee heb je in één oogopslag een duidelijk overzicht van de actuele premies voor je bestelauto.

Vergelijk in 4 eenvoudige stappen de aanbieders van de goedkope bestelautoverzekering met elkaar. Vul je kenteken in en wij halen alle gegevens voor je op, of vul zelf de autogegevens in. Vervolgens kun je de meest relevante verzekeringen voor jou zien. Maak je keuze en voeg optionele aanvullende dekkingen toe. In de laatste stap controleer je alles nog eens en na het bevestigen is alles geregeld. Vaak krijg je direct voorlopige dekking en kun je direct de weg op.

Bestelautoverzekeringen afsluiten

man bestelauto verzekeren
Handig: telefonisch je bestelautoverzekering afsluiten, elke werkdag tussen 8.30 en 17.30 uur.