WA Bestelautoverzekering

Premie berekenen

De WA Bestelautoverzekering

Je bent voor je bedrijf op zoek naar een goedkope WA bestelautoverzekering voor je wat oudere bestelauto. Het loont niet meer om de bestelauto WA-Beperkt Casco of WA-Casco te verzekeren. Dit is veelal het geval als de bestelauto ouder dan 10 jaar oud is. Of je hebt een jongere bestelauto, voldoende geld achter de hand en draagt het risico van aanrijding, brand, storm, diefstal of ruitschade liever zelf. Bij 123bestelautoverzekering kun je de aanbieders van WA Bestelautoverzekeringen gemakkelijk vergelijken. Binnen enkele minuten heb de bestelautoverzekering afgesloten en de polis op de e-mail.

Zoek je een WA-Beperkt Casco Bestelautoverzekering? Klik dan hier om de WA-Beperkt Casco Bestelautoverzekeringen te bekijken.
Zoek je een WA-Casco Bestelautoverzekering? Bekijk hier de WA-Casco Bestelautoverzekeringen

bestelauto
Jouw bestelautoverzekering, binnen vijf minuten geregeld.

De dekking van de WA Bestelautoverzekering

De WA bestelautoverzekering biedt dekking voor de schade die jij als bestuurder en eigenaar van de bestelauto toebrengt aan een ander. Denk bijvoorbeeld aan de materiële schade aan de auto van een tegenpartij, de medische kosten van een aangereden fietser of de reinigingskosten van het wegdek door lekkage van olie. De WA Bestelautoverzekering zal de schade van de tegenpartij vergoeden als je hiervoor aansprakelijk bent. De schade aan je eigen bestelauto wordt niet vergoed.Naast dat de tegenpartij schadevergoeding vordert bestaat ook de mogelijkheid dat meerijdende passagiers hun schade claimen op de WA-Bestelautoverzekering.

Eigen risico en de WA Bestelautoverzekering

In de basis kent de WA bestelautoverzekering geen eigen risico. Bij een enkele verzekeraar geldt een eigen risico indien de bestelauto ten tijde van het ongeval wordt bestuurd door iemand anders dan de regelmatige en op de polis vermelde bestuurder. Zo kent de Bestelautovoordeelpolis voor de WA Bestelautoverzekering een maximaal eigen risico van € 150,00 indien er sprake is van een afwijkende bestuurder. Indien er bij schade sprake is van een eigen risico op de WA Bestelautoverzekering dan vergoedt de verzekeraar de volledige schade rechtstreeks aan de benadeelde waarna je een factuur ontvangt voor het eigen risico.

man bestelauto verzekeren
Handig: telefonisch je bestelautoverzekering afsluiten, elke werkdag tussen 8.30 en 17.30 uur.

Belangrijk om te weten over de WA Bestelautoverzekering

  • De WA Bestelautoverzekering is verplicht voor een bestelauto
  • Je hebt 14 dagen bedenktijd na afsluiten
  • De verzekeringsplicht geldt niet als het kenteken van je bestelauto is geschorst
  • Je krijgt tot 80% b/m korting op je WA Bestelautoverzekering
  • Hoeveel bedraagt de motorrijtuigenbelasting voor mijn bestelauto? Bereken het hier.

Bestelautoverzekering afsluiten