Bedrijfsautoverzekering

Snel en goed jouw bedrijfsauto verzekeren. Bekijk hier de mogelijkheden. ✓ Tot 80% korting ✓ Bereken direct jouw premie

Premie berekenen

1
Vul je kenteken in en vergelijk
2
Bedrijfsautoverzekering vergelijken en kiezen
3
Kies je (optionele) aanvullende dekking
4
Controleer, bevestig en geregeld!
1
Vul je kenteken in en vergelijk
2
Bedrijfsautoverzekering vergelijken en kiezen
3
Kies je (optionele) aanvullende dekking
4
Controleer, bevestig en geregeld!
Mercedes bedrijfsauto
Bedrijfsauto verzekeren, zo geregeld!

Bedrijfsauto verzekeren? Kies voor de specialist!

Bij 123Bestelautoverzekering ben je aan het juiste adres voor een bedrijfsautoverzekering tegen een scherpe premie en goede voorwaarden. Voor ZZP'ers en bedrijven vergelijken wij online de premie voor bedrijfsautoverzekeringen van de grote Nederlandse verzekeraars. In enkele klikken is de aanvraag geregeld en de bevestiging over voorlopige dekking volgt direct per e-mail.

Wij zijn gespecialiseerd in het verzekeren van jouw bedrijfsauto en door onze jarenlange ervaring zijn wij in staat om je altijd een scherpe en concurrerende aanbieding te doen. Juist in combinatie met een privé personenautoverzekering of andere bedrijfsautoverzekering hebben wij door goede afspraken met verzekeraars veel mogelijkheden. Hierdoor profiteer je van hoge korting en een scherpe premie.

Wil je liever telefonisch jouw bedrijfsauto verzekeren of heb je vragen?

Bel ons of stuur ons een bericht.
Bedrijfsauto verzekeren via de website

Binnen vijf minuten de scherpste premie.

Bereken je premie

Bel ons, dan verzekeren wij je bedrijfsauto

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8:30 - 17:30 uur.

088 688 3737

Welke verzekering voor mijn bedrijfsauto?

De premie van de verzekering voor je bedrijfsauto is gebaseerd op het gebruik. Je kunt de bedrijfsauto particulier of zakelijk via 123Bestelautoverzekering verzekeren. 

Een particuliere bedrijfsautoverzekering is bedoeld voor (hobbymatig) privé gebruik. Heb je een eigen onderneming? Dan kun je bij 123Bestelautoverzekering geen particuliere verzekering afsluiten voor je bedrijfsauto.  Je kunt dan een zakelijke bedrijfsauto verzekering afsluiten die aansluit bij de werkzaamheden van je bedrijf. Omdat je als ondernemer de BTW kunt verrekenen is een zakelijke bedrijfsautoverzekering vaak goedkoper dan een particuliere verzekering voor je bedrijfsauto.

Ben je pakketbezorger? Dan kun je bij 123Bestelautoverzekeringen eenvoudig de premie voor een koeriersverzekering berekenen en vergelijken. Voor maaltijdbezorgers en taxibedrijven zijn helaas geen mogelijkheden. 

Tips voor een goedkope bedrijfsautoverzekering

Bij het vergelijken van de premie voor een bedrijfsautoverzekering kun je eenvoudig besparen door goed te letten op onderstaande punten.

 • Houd bij de keuze van de dekking rekening met het bouwjaar van je bedrijfsauto.
 • Kies voor een hoger eigen risico voor de (beperkt) Casco dekking.
 • Betaal de premie voor de verzekering van je bedrijfsauto per jaar en voorkom hiermee een toeslag voor termijnbetaling.
 • Vul de autoverzekering voor je bedrijfsauto alleen aan met aanvullende modules die je echt nodig hebt. 
 • Controleer of je het afgelopen jaar een schade op een bedrijfsauto verzekering hebt geclaimd die je beter voor eigen rekening had kunnen nemen.

Goed om te weten

Op onze website vind je veel informatie over de bedrijfsautoverzekering en in een paar minuten kun je je bedrijfsauto bij ons verzekeren. Wij willen graag dat je voordat je een verzekering bij ons afsluit de belangrijke informatie hebt gelezen. Daarom informeren wij je hier over de looptijd van een bedrijfsautoverzekering, hoe schadevrije jaren werken en over het gemak van onze PolisCheck.

Execution Only

Wij ondersteunen je graag via onze website bij het verzekeren van je bedrijfsauto. De keuze voor de basisdekking, eventuele aanvullende dekkingen, het doornemen en begrijpen van de polisvoorwaarden en de correcte beantwoording van de gestelde vragen zijn je eigen verantwoordelijkheid. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die je ondervindt als gevolg van foutieve keuzes die je tijdens het afsluiten van je bedrijfsautoverzekering hebt gemaakt.

Wil je advies tijdens het vergelijken en afsluiten van je bedrijfsautoverzekering via onze website? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

De looptijd van je verzekering

14 dagen bedenktijd en een contractduur van één jaar.

Als je een verzekering afsluit via onze website heb je 14 dagen bedenktijd. Een aanvraag kan dus binnen 14 dagen geannuleerd worden. Let op! Je bent dan ook niet verzekerd geweest.

De contracttermijn van een bestelautoverzekering is standaard één jaar. Na verloop van het eerste contractjaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van één maand. 

Lees meer
Jaarlijkse PolisCheck

Wij houden je bedrijfsautoverzekering up to date.

Is de polis opgemaakt? In dat geval is het fijn te weten dat je bedrijfsautoverzekering te allen tijde up to date is, toch? Daarom voeren wij jaarlijks, rond de vervaldatum, de PolisCheck uit om na te gaan of de verzekering nog steeds aansluit op je wensen. En misschien nog belangrijker, of je nog de juiste premie betaalt. Is dit niet het geval, dan sturen wij je een nieuw premievoorstel per e-mail.

Lees meer
Schadevrije jaren en Roy-data

Korting op je premie door schadevrij te rijden.

Door schadevrij te rijden bouw je schadevrije jaren en bonus/malus korting op. Ieder jaar dat je schadevrij rijdt, levert één schadevrije jaar op. De schadevrije jaren worden per verzekering opgebouwd en kunnen maar voor één verzekering worden gebruikt. Na beëindiging van een motorrijtuigenverzekering plaatst de oude verzekeraar het aantal opgebouwde schadevrije jaren in Roy-Data, waarna de nieuwe verzekeraar de schadevrije jaren in gebruik kan nemen voor een nieuwe verzekering. 

Lees meer
"Met het overstappen van verzekering invb met andere auto"
10
- Albert Ras
"zeer goede service, goed contact, snelle reactie op berichten, naast de bestelwagenverzekering nog vele andere opties, zeer gunstige prijzen, raad ik aan"
10
- rafal
"Snelle afhandeling ik ben tevreden"
10
- Hassan

Daarom onze goedkope bedrijfsautoverzekering

 • +10 jaar ervaring met het afsluiten van bedrijfsautoverzekeringen voor alle branches
 • No-claim korting mogelijk tot 80%
 • WA, WA+ en Allrisk dekking
 • Breid de verzekering van je bedrijfsauto gemakkelijk uit met een schadeverzekering voor inzittenden, rechtsbijstand en pechhulp
 • Voorlopige dekking en na acceptatie direct de polis van je bedrijfsautoverzekering op de e-mail
 • Ben je niet tevreden met onze dienstverlening? Na het verzekeren van je bedrijfsauto heb je 14 dagen bedenktijd 
 • Heb je schade? Wij staan voor je klaar. Maak gebruik van onze Gratis schadeverhaalservice

Premie berekenen

De dekkingen voor je bedrijfsautoverzekering

Voordat je je bedrijfsauto gaat verzekeren is het goed om na te denken over de juiste basisdekking. De juiste basisdekking bepaal je aan de hand van het bouwjaar en de dagwaarde. Bij het verzekeren van de bedrijfsauto kun je onderstaande richtlijn gebruiken.

Heb je de bedrijfsauto gefinancierd? Houd er dan rekening mee dat de financier vaak in het contract heeft opgenomen dat je de bedrijfsauto WA-Volledig Casco moet verzekeren.

Dekkingsoverzicht verzekeringen
Aanvullende dekkingen illustratie

Schadeverzekering inzittenden (aanbevolen)

De bedrijfsauto is belangrijk voor je dagelijkse werkzaamheden. Je doet je uiterste best om schade te voorkomen maar je weet ook, als er veel kilometers worden gereden, zit een ongeluk in een klein hoekje. De WA-verzekering zal de schade aan een tegenpartij vergoeden. Als je de bestelauto WA-Volledig Casco hebt verzekerd vergoedt de verzekeraar je eigen schade.

Wie vergoedt de schade die jij als bestuurder oploopt?

Denk hierbij aan de letselschade en inkomstenderving die het gevolg is van een ongeluk dat door eigen schuld is ontstaan. De schadeverzekering voor inzittenden (SVI) vergoedt deze schade tot een maximum bedrag van € 1.000.000,-.

Ga je je bedrijfsauto verzekeren(en wil je daarnaast als bestuurder ook goed verzekerd zijn)? Kies dan aanvullend voor de schadeverzekering voor inzittenden. Zie voor de andere aanvullende verzekeringen ons uitgebreide dekkingsoverzicht.

Gereedschappen en goederen verzekeren?

Wie vergoedt de schade aan je gereedschappen en eigen goederen in de bedrijfsauto bij schade? Denk hierbij aan schade door brand, diefstal en een ongeluk dat door eigen schuld is ontstaan. Alleen een aanvullende verzekering voor je gereedschappen, de eigen vervoerverzekering vergoedt deze schade. 

 • Keuze uit een verzekerd bedrag van € 5.000,-, € 10.000,- of € 20.000,-.
 • Dag en nacht dekking voor gereedschappen en goederen in je bedrijfsauto vanaf € 8,33 per maand.
 • Bij een verzekerd bedrag van € 5.000,- geen eisen met betrekking tot een alarmsysteem. Wel moet de laadruimte van je bedrijfsauto zijn afgesloten en geblindeerd.
 • Het eigen risico bedraag € 100,- per gebeurtenis.

Ga je de premie voor de bedrijfsautoverzekering vergelijken en vervoer je regelmatig gereedschappen en eigen goederen met de bedrijfsauto? Sluit dan aanvullend de eigen vervoerverzekering af.

Hoe wordt de premie bepaald?

De premie voor de autoverzekering van je bedrijfsauto wordt aan de hand van onderstaande factoren bepaald.

 • Het treingewicht van de bedrijfsauto
 • Het bouwjaar
 • De cataloguswaarde of dagwaarde
 • Verrekening van BTW en BPM
 • Het aantal schadevrije jaren, de leeftijd en het adres van de bestuurder
 • Het aantal kilometers dat je rijdt en het gebruik van de bedrijfsauto

Bij het vergelijken van de bedrijfsautoverzekering is dan ook verstandig om de bovenstaande gegevens bij de hand te hebben.

BTW en BPM meeverzekeren?

De BTW en BPM hoef je als ondernemer niet op te nemen in de cataloguswaarde van je bedrijfsautoverzekering. Bij het vergelijken van je bedrijfsautoverzekering houden wij hier al rekening mee. Bij aanschaf van een nieuwe bedrijfsauto ben je vrijgesteld van de betaling van de BPM. De BTW betaal je bij de dealer en verreken je in de kwartaalaangifte van je omzetbelasting.

Maak je gebruik van de Kleineondernemersregeling (KOR)? Dan kun je de BTW op de aanschaf, het onderhoud en de reparatie van een bedrijfsauto niet verrekenen in de kwartaalaangifte. Ondernemers die gebruik maken van de KOR moeten de bedrijfsauto inclusief BTW verzekeren. 

Online of telefonisch je bedrijfsauto verzekeren?

In slechts vier stappen kun je bij ons jouw bedrijfsautoverzekering vergelijken. Vul je kenteken in en wij halen alle gegevens voor je op. Vervolgens kun je de meest relevante bedrijfsautoverzekeringen voor jou zien. Maak je keuze en voeg optionele aanvullende dekkingen toe. In de laatste stap controleer je alles nog eens en na het bevestigen is alles geregeld. Je hebt vaak direct voorlopige dekking en dan mag je direct de weg op.

Bedrijfsautoverzekering vergelijken

Wist je dat je bij 123bestelautoverzekering ook heel gemakkelijk telefonisch een bedrijfsautoverzekering kunt afsluiten? Je krijgt vrijblijvend advies van onze medewerkers en zij kunnen direct jouw bedrijfsauto verzekeren. Je kunt ze elke werkdag bellen tussen 8.30 en 17.30 uur op  088-6883737.

Telefonisch verzekering afsluiten
Handig: telefonisch je bedrijfsauto verzekeren kan elke werkdag tussen 8.30 en 17.30 uur.