Wat is er gedekt op een WA Bestelautoverzekering?

Het antwoord op je vraag:

De WA Bestelautoverzekering vergoedt de schade die jij al bezitter van een bestelauto veroorzaakt bij iemand anders. Dit kan zowel gaan om materiële- als letselschade. De WA verzekering is verplicht voor de bestelauto en bedrijfsauto

Tot welke bedragen ben ik WA verzekerd? 

Het maximale verzekerde bedrag voor materiële schade bedraagt € 2.500.000,-. Voor letselschade bedraagt het maximale verzekerde bedrag € 6.070.000. Deze bedragen liggen ruim boven het vereiste wettelijke minimale niveau van € 1.120.000 voor materiële schade en € 5.600.000 voor letselschade.

Hoe wordt er bepaald of ik aansprakelijk ben?

Of je aansprakelijkheid bent voor een ongeval wordt bepaald op basis van de geldende wetgeving. De grondslagen voor de WA-verzekering zijn:

  • De bepalingen uit het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) en de Wegenverkeerswet (WVW). In (RVV) Artikel 54 worden bijvoorbeeld de bijzondere verrichtingen beschreven en in (WVW) Artikel 185 wordt de bescherming van de niet-gemotoriseerde verkeersdeelnemer beschreven.
  • Het Burgerlijk Wetboek Artikel 6:162 waarin de onrechtmatige daad wordt beschreven.

Meer informatie over de WA Bestelautoverzekering?

Leer hier meer over de WA-Bestelautoverzekering. Je kunt op deze pagina ook direct een premie berekenen en de bestelautoverzekering direct afsluiten. 

Meer veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636

Wil je direct telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 17.30 uur.

088 730 3636

Premie berekenen