Schadeverhaalservice

Schade aan je bestelauto en niet Allrisk verzekerd? De Poliscounter Schadeservice helpt bij het verhalen van je schade op een aansprakelijke tegenpartij!

Premie berekenen

1
Vul je kenteken in en vergelijk
2
Kies de beste bestelwagenverzekering
3
Kies je (optionele) aanvullende dekking
4
Controleer, bevestig en geregeld!
1
Vul je kenteken in en vergelijk
2
Kies de beste bestelwagenverzekering
3
Kies je (optionele) aanvullende dekking
4
Controleer, bevestig en geregeld!

Hulp bij schade

Gelukkig hebben de meeste mensen niet vaak te maken met schade. Het verhalen van een schade is daarom voor veel mensen onbekend terrein. Als je dan toch bij een schade betrokken bent, wil je goed geholpen worden en er zo min mogelijk omkijken naar hebben. Wanneer iemand anders schade aan je bestelauto veroorzaakt wil je dat die schade op de aansprakelijke partij wordt verhaald.

Heb je geen Allrisk bestelautoverzekering? Dan biedt je eigen verzekeraar geen dekking voor de schade. Wij helpen je dan om de schade op de tegenpartij te verhalen.

Stappenplan voor het verhalen van je schade

  1. Je meldt de schade bij Poliscounter gemakkelijk via de mail of de polismap en stuurt ons een volledig ingevuld en door beide partijen ondertekend schadeformulier toe. Mochten er foto’s van de schade zijn gemaakt dan stuur je deze ook mee. Wij controleren of de schade op de tegenpartij kan worden verhaald.
  2. Gezien er vanuit je eigen verzekering geen dekking voor de schade is, is er ook geen sturing naar aangesloten herstelbedrijven. Je kunt daarom altijd kiezen voor een hersteller die jouw voorkeur heeft, zonder dat dit invloed heeft op de hoogte van de uitkering.
  3. Afhankelijk van de omvang van de schade moet er expertise worden ingeschakeld. Bij kleinere schades is het aanleveren van een gespecificeerde schadecalculatie voldoende. Wij laten je weten of expertise nodig is. Als dit nodig is zullen wij met jou afstemmen waar en wanneer dit kan plaatsvinden.
  4. Na ontvangst van de gespecificeerde schadecalculatie of het expertiserapport stellen wij de tegenpartij aansprakelijk. 
  5. Wij zorgen voor een actieve opvolging van het schadedossier. Dit betekent dat wij zelf contact opnemen met de tegenpartij wanneer een dossier te lang blijft liggen. Als er meer bekend is over de stand van zaken in een dossier, stellen wij je hiervan op de hoogte.
  6. Wanneer de schade op de tegenpartij is verhaald maken wij het schadebedrag aan jou over.

Naast schade aan je bestelauto kan er ook gevolgschade zoals kosten voor vervangend vervoer of gemiste inkomsten worden geclaimd op de tegenpartij.

Van tevoren is niet te zeggen hoe snel een schade kan worden verhaald. Dit is afhankelijk van de werkvoorraad van de verzekeraar van de tegenpartij en hoe snel de tegenpartij de schade bij diens verzekeraar meldt. Gemiddeld duurt het verhalen van de schade op een Nederlandse tegenpartij drie tot zes weken.

"Met het overstappen van verzekering invb met andere auto"
10
- Albert Ras
"zeer goede service, goed contact, snelle reactie op berichten, naast de bestelwagenverzekering nog vele andere opties, zeer gunstige prijzen, raad ik aan"
10
- rafal
"Snelle afhandeling ik ben tevreden"
10
- Hassan