Schade voor eigen rekening...Ik ben toch verzekerd!?

Het antwoord op je vraag:

Wij kunnen je adviseren om een schade die door jouw schuld is ontstaan en waardoor je terugvalt in bonus/malus korting voor eigen rekening te nemen. De terugval in bonus/malus korting vindt plaats bij de eerste jaarlijkse verlenging na de schade. Het is verstandig om een schade voor eigen rekening te nemen als de premiestijging over een periode van vijf jaar groter is dan de totaal uitgekeerde schade.

Een voorbeeld

Bij het achteruit rijden heb je met de Volkswagen Transporter een paaltje geraakt. Een kleine schade die je graag laat repareren. Je bestelauto is immers het visitekaartje van het bedrijf. Je meldt je bij een aangesloten schadehersteller die de schade vakkundig repareert. Het schadebedrag van € 1.250,- wordt rechtstreeks door de verzekeraar aan de hersteller overgemaakt. Zo heb je er geen omkijken naar en is de bestelauto snel weer gereed. 

Je bestelauto is WA/Casco verzekerd en na jarenlang schadevrij rijden heb je kortingstrede 14 met 75% korting bereikt. De basispremie bedraagt € 3.000,- per jaar. In de polisvoorwaarden van de bestelautoverzekering staat de bonus/malus tabel. De bonus/malus tabel vermeldt de stijging van de korting na een jaar schadevrij rijden en de terugval in korting na het claimen van een schuldschade.

BM terugvaltabel Poliscounter

Uit het rekenvoorbeeld blijkt dat premie voor de bestelautoverzekering over een periode van vijf jaar met € 2.025,- stijgt. Het is dus verstandig om de schade voor eigen rekening te nemen.

Hoe neem ik de schade voor eigen rekening?

De verzekeraar biedt de mogelijkheid om een schade tot één jaar nadat je over de hoogte van de schade bent geïnformeerd voor eigen rekening te nemen. Bij de afwikkeling van de schade laat Poliscounter altijd weten hoe je de schade voor eigen rekening neemt.

Kortom, het advies om een schade op je bestelautoverzekering voor eigen rekening te nemen kan vreemd overkomen. Wij geven dit advies alleen als je er voordeel bij hebt. Is je premie gestegen of ontvang je een bericht van ons over de afhandeling van een schade en heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op telefoonnummer 088-7303636. Wij helpen je graag.

Meer veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636

Wil je direct telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 17.30 uur.

088 730 3636

Premie berekenen