Wat is belangrijk bij het verhalen van een schade op de tegenpartij?

Het antwoord op je vraag:

Je hebt via 123Bestelautoverzekering een bestelautoverzekering afgesloten met een WA of WA-Beperkt Casco dekking. Deze verzekeringsvormen bieden geen dekking als je schade hebt door een aanrijding die door de tegenpartij is veroorzaakt. Onze schadeverhaalservice helpt je bij het verhalen van een schade op de tegenpartij. Hieronder lees je wat er belangrijk is voor het verhalen van je schade op een aansprakelijke tegenpartij.

Meld je schade zo snel mogelijk

Allereerst is het belangrijk om de schade zo snel mogelijk bij ons te melden. Daarnaast is het ook van belang dat je alle benodigde stukken zo volledig mogelijk aanlevert. Zo is de kans het grootst dat de schade kan worden verhaald en duurt de afwikkeling van de schade zo kort mogelijk.

Welke stukken moet ik allemaal aanleveren?

Het is belangrijk dat er snel een schadeformulier wordt toegestuurd. Door het schadeformulier volledig in te vullen is het voor ons duidelijk hoe de schade is ontstaan. Wanneer beide partijen het schadeformulier hebben ondertekend geven zij daarbij aan het eens te zijn met wat er op het schadeformulier staat beschreven. Als de toedracht duidelijk is en het schadeformulier door beide partijen is ondertekend zal er geen discussie ontstaan over de toedracht. Naast een schadeformulier is het handig om foto’s van de schade te maken. Dit gaat niet alleen om foto’s van je eigen bestelauto, maar ook om foto’s van het voertuig van de tegenpartij en van de locatie. Zo is de situatie ter plekke het meest duidelijk. Als er getuigen zijn, noteer hiervan dan de namen en contactgegevens. Een verklaring van een getuige kan het verschil maken wanneer er discussie bestaat over de aansprakelijkheid.

Aan welke voorwaarden moet zijn voldaan?

Er moet sprake zijn van aansprakelijkheid van de tegenpartij. Als dit wordt aangetoond met de aanwezige stukken, zoals bijvoorbeeld een schadeformulier, kan de schade zonder problemen worden verhaald. De omvang van de schade moet daarnaast worden onderbouwd met een schadecalculatie of een expertiserapport.

Wil je je bedrijfsauto tegen aanrijding verzekeren?

Heb je een bedrijfsautoverzekering afgesloten zonder dekking voor aanrijdingsschade en wil je de dekking uitbreiden?’ Neem dat contact met ons op. Wij kunnen de dekking voor je uitbreiden naar WA-Casco (All-risks). Uiteraard geldt hierbij dat het niet mogelijk is om de dekking uit te breiden als er al een schade heeft plaatsgevonden.

Meer veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636

Wil je direct telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 17.30 uur.

088 730 3636

Premie berekenen