Wat gebeurt er wanneer de tegenpartij de aansprakelijkheid afwijst?

Het antwoord op je vraag:

De verzekeraar van de tegenpartij kan de aansprakelijkheid (deels) afwijzen als zij hier aanleiding voor zien. Wij beoordelen de afwijzing en vragen eventueel meer informatie bij jou op.

Als wij het niet eens zijn met de afwijzing van de tegenpartij zullen wij onderbouwen waarom en de tegenpartij verzoeken om alsnog over te gaan tot erkenning van aansprakelijkheid. Het is dan mogelijk dat aansprakelijkheid alsnog wordt erkend. Gebeurt dit dan nog niet en zijn er geen argumenten meer die deze stelling zouden kunnen veranderen, dan kan de schade niet worden verhaald. Je kan de schade dan op eigen kosten laten repareren.

Omdat wij de schadeverhaalsservice enkel aanbieden als gratis service in aanvulling op je bestelautoverzekering stopt onze dienstverlening als wij geen mogelijkheden (meer) zien om de schade te verhalen op de tegenpartij.

Hoe kan aansprakelijkheid van de tegenpartij worden aangetoond?

Aansprakelijkheid wordt wettelijk geregeld. Er wordt hierbij voornamelijk gekeken naar het Reglement verkeersregels en verkeerstekens. Hierin staat bijvoorbeeld geschreven dat van rechts komend verkeer voorrang heeft. Dit moet dan nog wel worden aangetoond middels een schadeformulier en/of beelden van de schade of een verklaring van een getuige.

Meer veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636

Wil je direct telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 17.30 uur.

088 730 3636

Premie berekenen