Kan ik mijn bestelauto particulier verzekeren?

Het antwoord op je vraag:

Ondanks dat veel verzekeraars aangeven liever geen particuliere bestelautoverzekeringen afsluiten is dit via 123Bestelautoverzekering wel mogelijk.  Er gelden wel voorwaarden voor het afsluiten van een particuliere bestelautoverzekering.

  • De bestelauto kan alleen particulier worden verzekerd als deze volledig privé wordt gebruikt. Een bestelauto met ruimte voor de honden, een bestelbus die wordt gebruikt voor het trekken van de caravan of paardentrailer vinden wij geen probleem.
  • Je bent geen ondernemer en er staat in de KvK geen bedrijf ingeschreven op jouw adres.

Verder geldt dat het type bestelauto bepalend is voor de acceptatie van bestelautoverzekering. Zo is de particuliere bestelautoverzekering vooral bedoeld voor de kleinere bestelauto als de Volkswagen Caddy, Ford Transit Connect of de Peugeot Partner. 

Omdat je als particulier geen BTW en BPM kan verrekenen wordt de premie voor de Allrisk bestelautoverzekering berekend over de cataloguswaarde inclusief de BTW en BPM. 

Wordt de bestelauto particulier gebruikt voor het vervoer van mensen met een handicap? Dan kun je onder voorwaarden gebruik maken van de gehandicaptenregeling waardoor je geen BPM over de aanschaf van de bestelauto hoeft te betalen. De BTW kan niet worden verrekend. Omdat er in dit geval sprake is van maatwerk adviseren wij je telefonisch contact met ons op te nemen. 

Meer veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636

Wil je direct telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 17.30 uur.

088 730 3636

Premie berekenen