Kan ik gebruik maken van Directe Schadeafhandeling (DSA)?

Het antwoord op je vraag:

Vanaf juli 2021 is de directe schadeafhandeling van kracht. Dit is een manier van afwikkelen van de schade via de eigen verzekeraar wanneer je eigen voertuig niet allrisk verzekerd is. Nadat is beoordeeld of aan de voorwaarden van DSA is voldaan krijg je de schade vergoed van je eigen verzekeraar. Daarna wordt de schade op de tegenpartij verhaald. Dit was bij aanvang alleen van toepassing op personenauto’s en is per april 2023 uitgebreid met campers en motoren. Voorwaarde is dat het voertuig particulier moet worden gebruikt. Eigenaren van een bestelauto kunnen momenteel nog geen gebruik maken van de Directe Schadeafhandeling via de eigen bestelautoverzekering.

Hoe verloopt de afwikkeling van een schade als ik geen gebruik maak van DSA?

Poliscounter helpt je bij het verhalen van een schade als je niet van DSA gebruik kan of wil maken. Wij bieden je een gratis verhaal schadeverhaalservice waar je gebruik van kunt maken als de tegenpartij schade aan jouw bestelauto heeft veroorzaakt en je hier niet voor verzekerd bent.

Wanneer verhalen via DSA en wanneer via de schadeverhaalservice?

Als de mogelijkheid bestaat om af te wikkelen via DSA, zullen wij je hierover informeren. Je kan dan zelf kiezen om hier wel of geen gebruik van te maken. Voldoe je niet aan de voorwaarden of wil je niet via DSA afwikkelen? Dan kan je gebruik maken van de schadeverhaalservice.

Meer veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636

Wil je direct telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 17.30 uur.

088 730 3636

Premie berekenen