Is het verstandig om de pakketten in de koeriersauto te verzekeren?

Het antwoord op je vraag:

Ja, als vervoerder van pakketten van derden (Koerier) heb je de verantwoordelijkheid om de lading onbeschadigd en op tijd te bezorgen. Doe je dit niet? Dan kun je aansprakelijk worden gesteld op basis van de AVK. Dit zijn de Algemene Voorwaarden voor Koeriersdiensten. De vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade die jij lijdt als je de lading beschadigd aflevert en deze beschadiging door jouw toedoen is ontstaan.

Voor welk bedrag ben ik aansprakelijk?

De aansprakelijkheid voor de koerier is vanuit de AVK gemaximeerd op € 454,- per zending. Let op! Deze maximering van de aansprakelijkheid is een stuk hoger dan de maximering vanuit de AVC van € 3,40 per kilogram. Het kan zijn dat u met uw opdrachtgever een hogere aansprakelijkheidslimiet bent overeengekomen. Let hier goed op bij het afsluiten van de juiste vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering. 

Wat is de premie?

Bij een aansprakelijkheidslimiet van € 454,- per zending bedraagt de jaarpremie € 130,00 per koeriersauto. Het eigen risico bedraagt € 100,- per gebeurtenis. Bent u een hoger bedrag per zending overeengekomen dan bedraagt de jaarpremie per koeriersauto € 175,50. Het maximaal verzekerd bedrag is afhankelijk van de overeengekomen verhoogde aansprakelijkheid en bedraagt maximaal € 5.400,- per zending. Het eigen risico is afhankelijk van de overeengekomen verhoogde aansprakelijkheidslimiet.

  • Eigen risico € 250,- bij een overeengekomen aansprakelijkheidslimiet van € 2.700,-
  • Eigen risico € 500,- bij een overeengekomen aansprakelijkheidslimiet van € 5.400,-

Hoe kan ik de verzekering voor mijn pakketten afsluiten?

Wil je naast de koeriersverzekering voor je koeriersauto ook een goede vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor schade aan de pakketten? Klik hier. Nadat wij je aanvraag hebben ontvangen laten wij je zo snel mogelijk per mail weten of de aanvraag voor de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering is geaccepteerd. Let op, er kan geen voorlopige dekking worden verleend. 

Meer veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636

Wil je direct telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 17.30 uur.

088 730 3636

Premie berekenen