Hoe wordt de premie voor de bestelautoverzekering bepaald?

Het antwoord op je vraag:

De premie voor de bestelautoverzekering wordt aan de hand van een aantal factoren bepaald. Allereerst is het gebruik van de bestelauto van belang. We onderscheiden drie soorten gebruik. Particulier gebruik, algemeen zakelijk gebruik en gebruik van de bestelauto voor koeriersdiensten of maaltijdbezorging.

Het aantal kilometers dat je per jaar met de bestelauto rijdt heeft invloed op de premie. Op onze website wordt bij de berekening van de premie rekening gehouden met een tarief tot 25.000 kilometer per jaar en een tarief voor ondernemers die meer dan 25.000 kilometer per jaar met de bus rijden. 

De leeftijd van de regelmatige bestuurder en het aantal schadevrije jaren dat is opgebouwd bepalen de hoogte van de premie. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, des te meer korting je op de premie van de bestelautoverzekering ontvangt.

Kenmerken van de bestelauto als het treingewicht (dit is het ledig gewicht van de bestelauto vermeerderd met het laadvermogen), het bouwjaar en de dag- en/of cataloguswaarde van de bestelauto zijn allemaal van invloed op de premie. 

De BTW en BPM hoef je als ondernemer niet op te nemen in de cataloguswaarde van je bestelautoverzekering. In onze premievergelijking houden wij hier al rekening mee. Bij aanschaf van een nieuwe bestelauto ben je vrijgesteld van de betaling van de BPM. De BTW betaal je bij de dealer en verreken je in de kwartaalaangifte van je omzetbelasting.

Meer veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636

Wil je direct telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 17.30 uur.

088 730 3636

Premie berekenen